Chanel brillen

De exclusieve brilmonturen van Chanel stralen tijdloze klasse, high fashion en originaliteit uit. De oprichtster, Gabriëlle Chanel, is niet alleen de befaamde couturier van Coco Chanel, maar haar passie, durf en avant-gardeaanpak maken van haar een veelzijdig figuur. Dezelfde eigenschappen vinden we ook terug in de collectie brillen en zonnebrillen van Chanel.

De Chanel brillen- en zonnebrillencollectie is exclusief verkrijgbaar in onze optiekwinkel.

Chanel bril kopen

Chanel brillen en zonnebrillen

Wanneer we Chanel horen, denken we aan haute couture, fashion, vrouwelijkheid, de matelassétas, het mantelpakje in tweed en the little black dress. Deze authentieke Chanel-details komen ook terug in de brillencollectie. De brilmonturen zijn vervaardigd van hoogstaande en bijzondere materialen. De Chanel brillen staan gekend om hun elegante vorm en perfecte afwerking met hun eigen kenmerkende stijl.

Subtiel afgewerkte Chanel iconen

Naast hun eigen unieke kenmerken, is elke bril of zonnebril speels afgewerkt met één of meerdere Chanel-iconen: het subtiel geplaatste dubbele C-logo, een afwerking met de gekende witte parels of leder, de Camélia bloem die op de veren van verschillende monturen wordt verwerkt, een ketting die verwijst naar de bekende handtassen, …

Bekijk monturen

Chanel brillen collectie

In onze optiekwinkel komt iedere modeliefhebber aan zijn trekken. Je kan bij ons terecht voor de nieuwste brillen- of zonnebrillencollectie van Chanel en andere exclusieve merken:

  • Chanel bril & zonnebril dames
  • Chanel bril & zonnebril heren
  • Chanel bril op sterkte
  • Chanel bril monturen
  • Chanel bril met parel
  • Chanel bril met opzet
  • Chanel bril en zonnebril chain

Je kan deze exclusieve brilmonturen altijd proberen in onze winkel. Heb je daarnaast nog een oogmeting nodig? Ook daarbij helpen we je graag.

Ben je op zoek naar een iconische Chanel bril of zonnebril? Kom langs om de exclusieve brillencollectie van Chanel te ontdekken.

Bekijk openingsuren

Geschiedenis Chanel brillen

Gabrielle ‘Coco’ Chanel werd geboren op 19 augustus 1883 in Saumur Frankrijk. Haar carrière startte met haar eerste kledingzaak in 1910 in Paris en een hoeden- en accessoirewinkel in 1913 in Deauville. Twee jaar later startte ze met haar eerste couturehuis in Biarritz.

Tijdens de roerige jaren twintig stond Gabrielle Chanel bekend als de “Koningin van de Mode”. Eén van haar bekendste quotes is: “Elegant zijn is geen kwestie van een nieuwe jurk aantrekken. Je bent elegant, omdat je elegant bent.” Ze was de bedenker van de Garçonne-look en werd wereldberoemd met haar ontwerp van ‘the little black dress”. In 1921 bracht haar het iconische parfum Chanel Nº5 uit, één van de meest verkochte parfums aller tijden. In de jaren vijftig introduceerde Chanel het bekende mantelpakje in Tweed.

Gabrielle Chanel stierf op 87-jarige leeftijd in Parijs. Op dit moment is Chanel nog steeds een van de belangrijkste en meest toonaangevende modehuizen in Europa en wereldwijd bekend om zijn haute couture.

Ontdek Chanel-collectie in onze winkel

Heeft u vragen over onze merken?