Persol zonnebrillen

De naam Persol is afkomstig van het italiaanse ‘per il sole’ wat vertaald kan worden als ‘voor de zon’. De naam verwijst dan ook naar de beschermende kwaliteiten van de Persol zonnebril. De zonnebrillen van Persol kenmerken zich enerzijds door hun zorgvuldig geselecteerde materialen zoals kristalglas en acetaat. Het gebruik van natuurlijke materialen zorgt er ook voor dat er kleurvariaties kunnen bestaan in de modellen. Anderzijds staan de zonnebrillen ook gekend voor hun vakmanschap. Een deel van het productieproces wordt namelijk nog steeds met de hand uitgevoerd in Noord-Italië.

De unieke kwaliteiten van de Persol zonnebril

Net zoals bij de Oakley zonnebrillen, zien we bij het merk Persol zonnebrillen met gepolariseerde glazen. Deze revolutionaire glazen slagen erin het reflecterende licht van zand, wegen en water te blokkeren waardoor een helder zicht wordt gegarandeerd. Daarnaast maken de brillen ook gebruik van ultralicht glas voor een ultiem draagcomfort.

Het onstaan van de Persol zonnebrillen

Het Italiaanse merk Persol begon met zijn prachtige zonnebrillen voor heren en dames in het jaar 1917. Het merk had al vroeg in de geschiedenis de ambitie om traditioneel vakmanschap te combineren met  uitmuntende technologieën. In 1995 werd Persol overgenomen door de Luxottica groep, die er op hun beurt voor zorgde dat het merk aan internationale bekendheid won. Vooral de Persol 649 is zo in de loop der tijd een echt merkicoon geworden, maar ook de PO2747S en de Persol PO0649 modellen winnen gaandeweg aan populariteit.

Persol bij Optiek Vanhove

Bij Optiek Vanhove vind je verschillende Persol monturen op sterkte, en voor zowel dames als heren. Of je nu gaat voor een Aviator-, Wayfarer-, of retromontuur, bij elk van deze monturen zijn de unieke kwaliteiten van de Persol zonnebril steevast vertegenwoordigd. Heb je graag wat hulp bij het kiezen van de perfecte Persol zonnebril? Kom dan gerust langs in onze optiekwinkel voor aangepast advies.

Bekijk de openingsuren

Heeft u vragen over onze merken?