Oakley brillen

Oakley brillencollecties bij optiek Vanhove in Turnhout​

Oakley is ondertussen een gekend merk geworden in de brillenwereld. De bekende ‘O’ aan de zijkant van de monturen vereist voor de sportliefhebber geen verdere uitleg. Oakley is vooral bekend om zijn sportbrillen en zonnebrillen. Hiervoor konden ze reeds rekenen op samenwerkingen met heel wat bekende topsporters. De look van het merk is eerder futuristisch in combinatie met organische en kunstmatige elementen. Vooral als fietsbril worden de Oakley brillen veelvuldig gebruikt.

Oakley bril

De Oakley brillenglastechnologieën

  • Prizm™ brillenglastechologie: Oakley vertrouwt volledig op Prizm™ voor zijn brillenglastechnologie. Concreet stemt deze revolutionaire technologie het zicht precies af op de wensen van de drager. De Prizm glazen zorgen voor betere kleuren, een helder zicht en optimale diepte.

  • Gepolariseerde zonnebrillen: de Oakley zonnebrillen werken steevast met gepolariseerde glazen waardoor je minder last zult hebben van de weerkaatsing van de zon en van vermoeide ogen. Daarnaast zorgen deze ook voor een uitmuntende UV-bescherming. Ideaal voor tijdens het sporten dus.

Oakley sport-& zonnebrillen

De Oakley zonnebrillen en sportbrillen bieden een haarscherp zicht en creëeren daarnaast een erg sportieve look.  De sportbrillen van Oakley passen zich moeiteloos aan aan ieders situatie. Zo vind je bij Oakley zonnebrillen met een extra groot gezichtsveld, maar ook ultralichte monturen als fietsbril of voor te lopen of golfen. Oakley fietsbrillen passen beschikken over de allerbeste aerodynamische eigenschappen. Enkele van de meest gekende monturen zijn de volgende:

  • Oakley Radar EV
  • Oakley EV Zero
  • Oakley M2 Frame
  • Oakley jawbreaker
Optiek Vanhove Turnhout

Oakley brillen op sterkte

Bij Optiek Vanhove  vind je verschillende zonnebrillen, fietsbrillen en andere sportbrillen van het merk Oakley. Je hebt ook de keuze om je Oakley sportbril op sterkte te kopen zodat je tijdens het sporten of tijdens je andere activiteiten steeds een goed zicht kan bewaren. Bij de meeste Oakley brillen op sterkte wordt het volledige glas op sterkte gemaakt. Bij enkele andere brillen worden in the shield twee sterkteglaasjes opgenomen. Beiden hebben in principe hetzelfde effect.

Interesse in een Oakley bril (op sterkte)? Kom dan zeker eens langs in onze winkel voor aangepast advies.

De Oakley geschiedenis

Het merk Oakley werd in 1975 opgericht door Jim Jannard. De Oakley oprichter kwam in 1980 al met zijn eerste beschermde bril op de proppen, genaamd de O-frame. Deze bril diende als inspiratie doorheen zijn verdere carrière. Vier jaar later werd het assortiment uitgebreid met de populaire Oakley zonnebrillen. 

De Oakley brillen werden aanvankelijk vooral gebruikt in de motorsport. Na verloop van tijd begon Oakley de volledige sportwereld te veroveren. Dit vooral wanneer de drievoudig winnaar van de Tour de France Greg Lemond als ambassadeur een handje toestak. Het duurde dan ook niet lang of de Oakley zonnebrillen kregen naast hun functionele waarde, ook hun waarde in de modesector. 

Scroll naar boven