Werkwijze

Een bril moet niet alleen mooi staan, maar ook comfortabel zitten en het perfecte zicht garanderen. Samen met jou kiezen wij het model dat het beste bij je past qua stijl, vorm en comfort.

Objectieve oogmeting met I.Profiler

Vervolgens gaan we de ogen apart meten met behulp van wavefronttechnologie. De i.Profiler van Zeiss gaat onder meer op zoek naar een twintigtal hogere orderfouten in het oog: deze afwijkingen zijn verantwoordelijk voor een minder contrastrijk zicht, fletsere kleuren, halo’s rond lichtbronnen en nachtmyopie (of nachtblindheid). Carl Zeiss was de eerste brillenglazenfabrikant die bij de berekening en productie van de glazen deze hogere orderfouten mee in rekening nam.

Optiek Vanhove Turnhout
Optiek Vanhove Turnhout

Subjectieve oogmeting met een pasbril

Na de eerste meting met de i.Profiler (die passief en objectief is) volgt de klassieke (actieve en subjectieve) oogmeting, waarbij wij u verschillende testglazen in een pasbril voorhouden om cijfer- en letterreeksen te lezen. Aangezien de klant hier zelf moet antwoorden, houdt deze test rekening met de interpretatie door de hersenen van de beelden die ze van de ogen doorkrijgen. Deze meting gaat beide ogen betrekken om een zogenaamde binoculaire balans te vinden.

ZEISS VISUFIT 1000

Wist je dat brillenglazen pas perfect werken wanneer ze precies bij de vorm van je gezicht passen? Hiervoor hebben we bij Optiek Vanhove de perfecte oplossing: ZEISS VISUFIT 1000. Deze gezichtsscanner zal een driedimensionaal 180° beeld van je gezicht maken en je helpen brillenglazen te kiezen die perfect bij jou passen. Geen enkel gezicht is namelijk perfect symmetrisch en met behulp van een gezichtsscan kunnen wij tijdens de productie van jouw bril rekening houden met de afstand tussen jouw ogen, vorm van uw neus, …

Optiek Vanhove Turnhout
Optiek Vanhove Turnhout

Gewenningsgarantie

Het is altijd even wennen als je overschakelt van unifocale naar progressieve of multifocale glazen.
Als je toch niet zou kunnen wennen aan je nieuwe glazen, kan je ze kosteloos omruilen naar een ander type glas.

Een bij ons aangekochte zonnebril of bril zal steeds kosteloos worden aangepast of rechtgezet.

Scroll naar boven