Chanel Brillen

Exclusieve Chanel brillencollecties bij optiek Vanhove in Turnhout

De exclusieve brilmonturen van Chanel stralen tijdloze klasse, high fashion en originaliteit uit. De oprichtster, Gabriëlle Chanel, is niet alleen de befaamde couturier van Coco Chanel, haar passie, durf en avant-gardeaanpak maken van haar ook een veelzijdig figuur. 

De Chanel optische brillen- en zonnebrillen zijn exclusief verkrijgbaar in onze optiekwinkel. 

Chanel

Brillencollecties met authentieke details

Wanneer we Chanel horen, denken we aan haute couture, fashion, vrouwelijkheid, de matelassétas en het mantelpakje in tweed en the little black dress. Deze authentieke Chanel-details komen ook terug in de brillencollecties. De brilmonturen zijn vervaardigd van hoogstaande en bijzondere materialen. De Chanel bril staat gekend om zijn elegante vorm en perfecte afwerking met eigen kenmerkende stijl.

Subtiel met bekende Chanel iconen

Naast hun eigen unieke kenmerken, is elke bril of zonnebril speels afgewerkt met één of meerdere Chanel-iconen: het subtiel geplaatste dubbele C-logo, een afwerking met de gekende witte parels of leder, de Camélia bloem die op de veren van verschillende monturen wordt verwerkt, een ketting die verwijst naar de bekende handtassen, …

Chanel eywear

Chanel eyewear kenmerkt zich onder meer door de terugkerende verwijzingen naar het erfgoed van Coco Chanel. Dit onder meer door middel van authentieke details en iconische afwerkingen. Wanneer je een Chanel bril of zonnebril koopt, ben je dus zeker dat je een exclusief stuk te pakken hebt. Een opvallend item uit de Chanel zonnebrillen voor dames is de Chanel 5316Q. Bij dit model zijn de pootjes bewerkt met Camellia bloemen (die bovendien gemaakt werden van lamsleer) in een zwarte couture-achtige kleur. Het logo wordt bij dit model ook prachtig verwerkt in de bloemdetails.

Chanel en optiek van Hove

In onze optiekwinkel komt iedere modeliefhebber aan zijn trekken. Je kan bij ons terecht voor de nieuwste brillen- of zonnebrillencollectie van Chanel en andere exclusieve merken. Je kan deze exclusieve brilmonturen altijd proberen in onze winkel:

  • Chanel bril & zonnebril dames
  • Chanel bril & zonnebril heren
  • Chanel bril op sterkte
  • Chanel bril monturen
  • Chanel bril met parel
  • Chanel bril met opzet
  • Chanel bril en zonnebril chain

Ben je op zoek naar een iconische Chanel bril of zonnebril? Kom langs om deze exclusieve brillencollectie te ontdekken en uit te proberen in onze winkel. Heb je daarnaast nog een oogmeting nodig? Ook daarbij helpen we je graag.

Ontstaan van Chanel brillen

Gabrielle ‘Coco’ Chanel werd geboren op 19 augustus 1883 in Saumur Frankrijk. Haar carrière startte met haar eerste kledingzaak in 1910 in Parijs en een hoeden- en accessoirewinkel in 1913 in Deauville. Twee jaar later startte ze met haar eerste couturehuis in Biarritz.

Tijdens de roerige jaren twintig stond Gabrielle Chanel bekend als de “Koningin van de Mode”. Eén van haar bekendste quotes is: “Elegant zijn is geen kwestie van een nieuwe jurk aantrekken. Je bent elegant, omdat je elegant bent.” Ze was de bedenker van de Garçonne-look en werd wereldberoemd met haar ontwerp van ‘the little black dress”. In 1921 bracht ze het iconische parfum Chanel Nº5 uit, één van de meest verkochte parfums aller tijden. In de jaren vijftig introduceerde Chanel het bekende mantelpakje in Tweed.

En ook voor haar brillen won Gabrielle Chanel gaandeweg aan populariteit. Wat velen ook niet weten is dat Chanel in sé de zonnebril (mee) heeft uitgevonden. Chanel was namelijk één van de eerste merken dat een bril op de markt bracht om je te beschermen tegen de zon. Met een Chanel zonnebril draag je dus echt een authentiek stuk op je neus.

Gabrielle Chanel stierf op 87-jarige leeftijd in Parijs. Op dit moment is Chanel nog steeds een van de belangrijkste en meest toonaangevende modehuizen in Europa en wereldwijd bekend om zijn haute couture.

Scroll naar boven